Ny HTC med otrolig prestanda

2013-03-19

Det är en rolig tid att leva i om du gillar mobiltelefoner. De telefoner som börjar komma ut på marknaden under 2013 är helt fantastiska. Först ut var Sony Mobiles Xperia Z som blev den första med 1080p-skärm att hitta ut på den svenska marknaden, och nu är det dags för HTCs formidabla flaggskepp One.

Rent formmässigt är det här en av de snyggaste telefonerna vi har sett och också kanske den skönaste vi någonsin har hållit i. En så kallad unibody-konstruktion som består av ett aluminiumstycke som baksida utan möjlighet att öppna upp för att exempelvis byta batteri. Fördelen är att telefonen förstås är ypperligt stabil och känns rejält exklusiv att hålla i. Nackdelen att det just inte går att byta batteri.

 

htc-one

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Själva bildskärmen täcks av ett Gorillaglas som så många andra och är med sina 4,7 tum aningen mindre än Xperia Z. Men den är också så sjukt bra. Upplösningen 1080p är given i 2013 års uppsättning av supermobiler, men hittills är det HTC One som tar förstapris i skärmkvalitet. Den är helt enkelt enastående. Färger, skärpa, kontrast, allt är så bra att det börjar bli löjligt att försöka leta efter något som skulle vara mindre bra. Den är bättre än den i Xperia Z och det är helt klart nummer ett bland mobilskärmar i skrivande stund.

 

htc-one-black

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HTC One
Tillverkare: HTC, www.htc.com
Processor: 4-kärnig 1,7 GHz Krait 300.
Chipset: Qualcomm Snapdragon 600.
Minne: 2 GB.
Lagring: 32 GB inbyggt.
Skärm: 4,7 tum S-LCD3, 1920 x 1080 pixel (~468 ppt).
Kamera: ”HTC Ultrapixel” (4 megapixel, bakgrundsbelyst sensor).
Kommunikation: 4g, wlan, nfc, ir, gps.
Operativsystem: Android 4.1.2.
Storlek: 13,7 x 6,8 x 0,9 cm.
Vikt: 143 g.
Pris: 6 000 kronor.