Så här ser den ut, nya Samsung Galaxy S4

2013-03-18

I riktigt Broadway-anda intog Samsung scenen med både orkester, dansare och skådespelare. Vad just detta har att göra med Galaxy S4 eller teknikbranschen har vi svårt att se, men det var en trevlig omväxling från den vanliga typen av presentationer där en liten man står och beskriver allt som förändrats. Även om Samsung tillägnade en lite del av presentationen åt just detta.

Det var en liten besvikelse att det nya flaggskeppet har så många likheter med Galaxy S3 när det kommer till utseendet. Formen är i stort sett densamma med undantag för listen samt baksidan som har ett prickigt mönster. Dessvärre har det mönstret ingen textur så det är samma glatta baksida som i föregångaren.

Vid lanseringen kommer den finnas tillgänglig i White Frost och Black Mist, med andra ord svart eller vitt. Trots att vi har en del ny hårdvara är det utan tvekan mjukvaran som varit viktigast i utvecklingen. Bland annat har vi Smart Scroll och Airview som bygger vidare på teknik vi sett tidigare. Dessa och mycket mer kommer vi gå igenom på nästa sida.

 

Det var en självklarhet att det nya flaggskeppet skulle vara större än det förra då Samsung på den senaste tiden har legat i överkant när det kommer till skärmstorlek. Skärmstorlek är en sak men vad som är betydligt viktigare är yttermåtten och där har man gjort ett bra jobb med att skala bort överflödiga millimetrar då det nya flaggskeppet är både tunnare och smalare trots en större skärm.