Tele2 slopar operatörslås för Iphone

ZZ2A8B2828

Operatörslåsta mobiltelefoner är något som ställer till problem för många köpare. Som första svenska operatör har Tele2 därför bestämt sig för att helt slopa operatörslåset på alla nysålda Iphone.

 

Tidigare har Iphone som sålts tillsammans med abonnemang från Tele2 tidigast kunnat låsas upp 12 månader efter köpet och då till en extra avgift. Upplägget som ser ut på ungefär samma sätt hos alla operatörerna ställs nu på ända när Tele2 bestämt sig för att det slutligen är dags att helt överge operatörslåsning av telefoner, Iphone var den sista modell som operatören skippade det på.

– Vi har lyssnat till kundernas önskemål och allt högre krav på flexibilitet, säger Samuel Skott, chef för Tele2 privat.

Alla Iphones som köpts från och med den 13 november och framåt låses upp automatiskt, oavsett om det handlar om de köpts privat eller med företagsabonnemang. Att kunderna i och med det också ska passa på att lämna Tele2 är inget som Samuel Skott ser någon större risk för.

– Vi vill inte begränsa våra kunder på något sätt. Samtidigt är vi säkra på att våra kunder får bäst surfupplevelser i vårt 4g-nät. Om våra kunder skulle vilja testa en annan operatör kommer de snart återvända av hemlängtan, säger han självsäkert.